70% Fleur de Sel
€ 12,50 incl. tax
Heerlijke melk chocolade met zeezout uit Taiwan.
Fleur de Sel zit ook in de Sunset set
Out of stock
Description
Nederlandse beschrijving
Taiwan #2 chocolade met 70% zeezout brengt het subtiele en diepe aroma van onze zorgvuldige fermentatie naar voren, met een vleugje sojasaus, miso en specerijen. Het combineert uitstekend met specerijen zoals witte/zwarte peper, chili, melk of nootmuskaat, en zelfs knoflook of ui.
Alle Taiwanese chocolade wordt van boom tot reep gemaakt in Fu Wan in de regio Ping-Tung. Dat betekent dat ze het fermenteren, drogen, roosteren en malen volledig zelf doen, met de hoogste kwaliteit.
Awards
Deze specifieke chocoladereep heeft meerdere (internationale) awards gewonnen.
- 2018 ICA Bronzen prijs
- 2019 AoC Bronzen prijs
- 2019 ICA Bronzen prijs
- 2023 ICA Azië-Pacific Zilveren prijs
- 2023 ICA Wereldfinale – Zilveren prijs
Omdat het klimaat verandert tijdens de oogst- en fermentatieseizoenen, zal elke partij chocolade kleine smaakverschillen hebben, die zich zullen blijven ontwikkelen naarmate de chocolade rijpt, wat normaal is.
English description
Taiwan #2 70% sea salt chocolate brings out the subtle and deep aroma from our attentive fermentation, with the hint of soy sauce, miso and spices. It goes very well with the spices, such as white/black pepper, chili , milk or nutmeg, and even garlic or onion.
All of the Taiwan Chocolates are made from tree to bar in Fu Wan in Ping-Tung county, that means they do the fermentation, drying, roasting, grinding all by ourself with the highest
Awards
This specific chocolate bar has won several (international) awards.
- 2018 ICA Bronze prize
- 2019 AoC Bronze prize
- 2019 ICA Bronze prize
- 2023 ICA Asia-Pacific Silver prize
- 2023 ICA World Final- Silver prize
As the climate changes during the harvest and fermentation seasons, each batch of chocolate will have slight flavour differences, which will continue to develop as the chocolate matures, which is normal.
Additional information
| Weight | 45 g |
|---|---|
| Naam | Taiwan #2 Ping Tung Fleur de Sel Chocolate |
| 姓名 | 台灣二號 鹽之花 |
| Type | Donkere chocolade |
| Merk | Fu Wan Chocolate |
| Product | chocoladereep |
| Biologisch | Biologisch, Eco-Friendly Farming |
| Vegetarisch | Vegetarisch |
| Ingredienten | Taiwanese cacaomassa, suiker, zeezout, cacaoboter |
| Smaakkenmerken | Pruim, vanille, brownie, raaisn, toffee, noten |
| Oorspong | Ping-Tung County, Taiwan |
| Bewaaradvies | Gekoeld / donker bewaren |
| Houdbaarheid | Twee jaar indien ongeopend, gebruik zo snel mogelijk binnen een jaar na opening. Zie verpakking voor exacte datum. |







